Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Coagulatie

Coagulatie (opwarmen van het weefsel) is een techniek waarbij met behulp van een elektrisch epileerapparaat, verschillende huidproblemen behandeld kunnen worden. Het epileerapparaat wordt voorzien van een heel dun naaldje. Wanneer er stroom door de naald gaat, ontstaat er warmte. Deze warmte zorgt bijvoorbeeld voor het dichtbranden van een bloedvaatje. Coagulatie kan bij de volgende huidproblemen toegepast worden:

  • milia: (gerstekorrels) een veel voorkomende oppervlakkige minuscule holtes die gevuld zijn met opeengehoopt en verhoornd talg. De oorzaak is onbekend en de behandeling eenvoudig. De talgprop wordt aangeprikt waardoor deze zachter wordt en door het lichaam zelf afgevoerd kan worden.
  • fibromen: kleine onschuldige huidkleurige huidaanhangsels die vaak voorkomen in het gezicht, in de hals en onder de oksels. Ze worden als ontsierend en/of irriterend ervaren.
  • dermatosis papulosa nigra: kleine donkerbruin tot zwart gekleurde wratjes die voorkomen bij mensen met een gepigmenteerde huid. Ze komen met name voor in de hals en het gezicht en ze geven vooral cosmetische klachten. Omdat de te behandelen huid en de wratjes veel pigment bevatten, bestaat er een kleine kans dat er na de behandeling een licht vlekje te zien is. Dit kan een paar weken aanhouden, maar verdwijnt vanzelf.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling nog enige tijd rood zijn en wat branderig aanvoelen. Eventueel ontstane korstjes verdwijnen vanzelf. Het is belangrijk er niet aan te krabben. Beter is het ze soepel te houden met een vette crème. Na 1 dag kun je het huidgebied eventueel camoufleren met een lichte make-up. Het is van belang voorzichtig te zijn met het verwijderen ervan, dus zo min mogelijk te wrijven.
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

Webredactie: ProMótus - Webdesign: EyemediaDoor gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Ik begrijp het    Meer informatie