Camouflagetherapie

Camouflagetherapie

De scheidslijn tussen een medisch of cosmetisch huidprobleem is soms lastig aan te geven. Camouflagetherapie bevindt zich op dit snijvlak. Vaak zal de therapie voortkomen uit een doorverwijzing door huisarts of dermatoloog. Met camouflagetherapie maken we huidaandoeningen die gepaard gaan met kleurafwijkingen minder zichtbaar, door het aanbrengen van speciale camouflageproducten.

Door een enorm aantal kleurschakeringen van de camouflagecrèmes kunnen wij diverse huidaandoeningen op zodanige wijze maskeren, dat het geheel volkomen naturel oogt. Er wordt gebruik gemaakt van camouflageproducten die watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. Het accent bij camouflagetherapie ligt op het zelf leren aanbrengen van de camouflage, zodat je hier zelf dagelijks mee uit de voeten kunt.

Alle soorten pigmentafwijkingen in de huid, zoals lichte, donkere en rode vlekken kunnen gecamoufleerd worden. Een aantal voorbeelden van pigmentafwijkingen staan hieronder beschreven:

  • Vitiligo; een verworven ziekte gekenmerkt door (melk)witte plekken van verschillende grootte en vorm. Vitiligo kan voorkomen op het hele lichaam en in het gezicht.
  • Melasma; vlekkerige hyperpigmentatie die optreedt in het gelaat, meestal bij vrouwen. Kan veroorzaakt worden door pilgebruik. De vlekken pigmenteren door uv-straling sterker dan de omringende huid. Een sunblock wordt daarom aanbevolen.
  • Postinflammatoire hyperpigmentatie; bij lokale of uitgebreide ontstekingsprocessen treedt bijna altijd postinflammatoire hyperpigmentatie op.
  • Chloasma gravidarum; het zwangerschapsmasker treedt bij driekwart van de zwangeren in de tweede helft van de zwangerschap op. Het bestaat uit een vlekkerige hyperpigmentatie in het gezicht. Het verdwijnt in het algemeen ongeveer een jaar na de bevalling, maar kan terugkomen. Een goede sunblock is belangrijk voor preventie.
  • Wijnvlek (naevus flammeus); een aangeboren vaatafwijking die gekenmerkt wordt door te sterk uitgezette bloedvaatjes in de huid. Ze manifesteren zich vooral in de hals en het gezicht. De aandoening is niet erfelijk. Bij de geboorte ziet de vlek er vaak vlak en roze uit, maar met het ouder worden kunnen de bloedvaatjes nog meer uitzetten waardoor de wijnvlek donkerder en dikker wordt. Een wijnvlek zal nooit spontaan verdwijnen
Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.

Camouflageproducten

Veel make-up producten en foundations leggen een niet ademende filmlaag over de huid, waardoor deze als het ware wordt afgesloten. Zelfs de bekende en exclusieve merken bieden lang niet altijd een daadwerkelijk ‘ademend’ product. Microskin © biedt hierin wel uitkomst. En ook de producten van IMAGE Skincare, uit de I Conceal-lijn zijn top. Wanneer je huidproblemen hebt wil je kunnen vertrouwen op een product waarmee je je huid weer laat stralen. HuidZorg Drenthe adviseert je hier graag over. 

Het vergt aanvankelijk misschien wat oefening voordat je het aanbrengen van de camouflage onder de knie hebt. Wanneer je niet helemaal tevreden bent, geef dit dan aan bij de eerstvolgende controle, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken. Wanneer je hiermee liever niet wilt wachten tot die controle, maak dan telefonisch even een afspraak.