Bezorg je kind en jezelf rust

In een vorige blog hebben we het gehad over eczeem bij (jonge) kinderen en wat daar aan is te doen. We hebben de 4 stappen uitgelicht die daarbij horen. HuidZorg Drenthe werkt daarin samen met andere professionals (artsen en dermatologen).

Vergoeding door zorgverzekeraar
Wanneer je arts of dermatoloog hiervoor een recept uitschrijft, dan wordt DermaCura krabverband vaak vergoed door je zorgverzekeraar. Dus vraag er gerust om wanneer jij denkt dat jouw kind daar baat bij zou kunnen hebben. Want een kwetsbare huid bescherm je beter goed! Het dragen van bijvoorbeeld een pyjama van DermaCura krabverband biedt hierbij zeker uitkomst.

Plan van aanpak bij eczeem
We herhalen nog even de 4 stappen die bij het plan van aanpak horen wanneer jouw kind eczeem heeft. Hierbij hoort het zogenoemde Vier Stappen Plan, waarin we samenwerken met artsen en dermatologen.

  • STAP 1] Onderzoek en diagnose. Daarbij horen voorlichting en leefregels
  • STAP 2] Smeren met zalven en crèmes
  • STAP 3] Dragen van bijvoorbeeld een pyjama van DermaCura krabverband
  • STAP 4] Begeleiding en controle van de aanpak

Het uitgebreide verhaal lees je hier

Blijf knuffelen, geef aandacht
Wees niet bang om de huid van je kind aan te raken. Eczeem is niet besmettelijk (dus ook niet bij volwassenen). Knuffel je kind en geef aandacht, liefde en warmte. Dat geeft al het juiste gevoel van acceptatie. Erbij horen. Twee keer daags insmeren zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt, waardoor er minder schilfering en jeuk ontstaat.

Echte verbetering en verlichting
De praktijk leert dat ruim 80% van de eczeempatiënten echt verbetering en verlichting ervaren door toepassing van DermaCura krabverband. Zeker als daarbij ook STAP 2] wordt gevolgd: smeren met zalven en crèmes. Het Vier Stappen Plan heeft als resultaat dat mensen met eczeem veel minder jeuk en andere hierbij behorende klachten ervaren.

Wil je meer informatie of maak je graag een afspraak? https://www.huidzorgdrenthe.nl/afspraak-maken/

Je bent van harte welkom bij HuidZorg Drenthe!

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken.